Schulz vrea in Opozitie. Merkel il indeamna sa se mai gandeasca

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 17:36
1114 citiri

Cancelarul Angela Merkel, liderul Uniunii Crestin-Democrate (CDU, centru-dreapta), a initiat demersurile pentru formarea unei coalitii guvernamentale, indemnandu-l din nou pe Martin Schulz, presedintele Partidului Social-Democrat (SPD, centru-stanga), sa accepte negocieri.

Dupa aflarea rezulatului scrutinului, Martin Schulz a semnalat duminica seara intentia de a trece in opozitie. Insa Angela Merkel i-a recomandat liderului social-democrat sa reanalizeze decizia, exprimand speranta prelungirii coalitiei guvernamentale.

Luni, Martin Schulz a argumentat ca Partidul Social-Democrat nu are alta optiune decat sa treaca in opozitie "pentru a apara democratia de cei care exprima dubii asupra ei si o ataca".

Partidul Social-Democrat s-a clasat pe locul al doilea in scrutinul parlamentar, obtinand un scor sub asteptari.

Alegeri in Germania, rezultate definitive: Victorie neta a conservatorilor Angelei MerkelExtrema dreapta a intrat din nou in Parlamentul Germaniei, dupa aproape 70 de ani, devenind a treia forta politica a tariiMare alunecare spre dreapta in Germania

Totusi, Angela Merkel l-a indemnat pe Martin Schulz sa accepte negocierile pentru prelungirea actualei coalitii guvernamentale.

"Am auzit anuntul SPD, dar, totusi, trebuie sa mentinem contactele. Cred ca toate partidele au responsabilitatea de a se asigura ca vom avea un guvern stabil", a afirmat Angela Merkel, citata de Reuters.

Daca SPD va continua sa refuze negocierile, CDU va trebui sa incerce formarea unei coalitii guvernamentale cu Partidul Democratilor Liberi (FDP, centru-dreapta) si cu formatiunea Alianta '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stanga).

Totusi, analistii politici germani considera improbabila o astfel de coalitie, in contextul disensiunilor pe temele imigratiei, protejarii mediului inconjurator si aprofundarii integrarii in cadrul Uniunii Europene. ...citeste mai departe despre "Schulz vrea in Opozitie. Merkel il indeamna sa se mai gandeasca" pe Ziare.com

#Merkel coalitie Schulz, #guvern Germania Merkel , #Stiri International