Schimbare totala a "ultimului dictator" din Europa - Putin, tradat de unul dintre principalii aliati?

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 09:13
998 citiri

Poreclit adesea "ultimul dictator" din Europa, unul dintre principalii aliati ai lui Vladimir Putin si-a schimbat in ultimul timp tactica si a inceput sa flirteze cu Occidentul.

Aceasta este remarca facuta de jurnalistii de la Washington Post, intr-o analiza a politicii externe din ultima vreme practicata de Aleksandr Lukashenko, presedintele Belarusului.

Lukashenko, numit in urma cu un deceniu de fostul secretar de stat al SUA Condoleezza Rice drept "ultimul dictator din Europa", si-a condus tara cu pumn de fier incepand cu 1994, insa in ultima vreme are o atitudine diferita in relatia cu Occidentul.

Saptamana trecuta, inalti oficiali din Belarus au participat la un summit al UE in care s-a incercat gasirea unor solutii pentru ca fostele natiuni sovietice sa se indeparteze de Rusia. In plus, in ultima perioada lideri importanti din Uniunea Europeana au facut vizite in Belarus.

Imbunatatirea relatiilor dintre Belarus si restul tarilor din UE vine dupa ce Lukashenko a fost ...citeste mai departe despre "Schimbare totala a "ultimului dictator" din Europa - Putin, tradat de unul dintre principalii aliati?" pe Ziare.com

#Vladimir Putin Aleksandr Lukashenko, #Aleksandr Lukashenko relatii Occident, #Aleksandr Lukashenko Rusia , #Stiri International