Schimbare de discurs: Ambasadorul lui Trump la ONU spune ca alungarea lui Assad este prioritate a SUA

Duminica, 09 Aprilie 2017, ora 13:11
970 citiri
Schimbare de discurs: Ambasadorul lui Trump la ONU spune ca alungarea lui Assad este prioritate a SUA
Foto: Twitter/Nikki Haley

Ambasadoarea Statelor Unite la Natiunile Unite, Nikki Haley, a declarat intr-un interviu ca vede schimbarea de regim in Siria ca fiind una dintre prioritatile administratiei Trump in tara devastata de razboi civil, relateaza Reuters.

Infrangerea Statului Islamic, scoaterea Siriei de sub influenta iraniana si alungarea presedintelui sirian Bashar al-Assad sunt prioritati pentru Washington, a declarat Haley, intr-un interviu acordat emisiunii "State of Union", care va fi difuzat integral duminica.

"Noi nu vedem o Sirie pasnica cu Assad acolo", a spus Haley.

Aceste comentarii arata o diferenta de abordare fata de declaratiile facute de Haley inainte ca Statele Unite sa loveasca o baza aeriana siriana cu 59 de rachete Tomahawk joi, ca represalii pentru ceea ce ele afirma ca a fost un atac cu arme chimice al fortelor lui Assad vizand civili sirieni.

Presedintele Donald Trump a ordonat lovitura cu rachete dupa imaginile vazute la televiziune aratand copii suferind leziuni provocate de arme chimice.

"Este vorba despre schimbarea prioritatilor (in lupta) si prioritatea noastra nu mai este sa stam si sa ne concentram pe obtinerea plecarii lui Assad", a declarat Haley reporterilor la 30 martie, cu doar cateva zile inainte ca zeci de civili sirieni sa fie ucisi intr-un atac cu arme chimice.

Pozitia secretarului de stat Rex Tillerson a parut sa fie mai ingaduitoare in ceea ce-l priveste pe Assad, declarand sambata ca prima dintre prioritatile Washingtonului este infrangerea Statului Islamic, obiectiv enuntat de Washington in nenumarate randuri inainte de atacul chimic de marti.

Odata ce amenintarea Statului Islamic va fi redusa sau eliminata, "cred ca ne putem indrepta direct atentia spre stabilizarea situatiei in Siria", a declarat Tillerson in extrase dintr-un interviu la emisiunea "Face the Nation" de la canalul CBS, interviu ce va fi difuzat integral tot duminica.

Potrivit lui Tillerson, Statele Unite spera ca vor putea aduce partile impreuna pentru a incepe procesul de a se ajunge la o solutie politica.

Fortele siriene au lansat noi lovituri aeriene sambata care au ucis 18 persoane, inclusiv cinci copii, in provincia Idlib controlata de rebeli, au anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului si serviciul de salvare al apararii civile.

Rusia si Iranul au decis sa continue "lupta impotriva teroristilor" in Siria

Siria: Un atac aerian al coalitiei conduse de SUA ar fi ucis cel putin 13 civili, inclusiv copii

...citeste mai departe despre "Schimbare de discurs: Ambasadorul lui Trump la ONU spune ca alungarea lui Assad este prioritate a SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prioritate SUA Siria, #SUA alungare Assad, #SUA strategie Assad Siria , #Stiri International