Schauble: "Presupun ca Spania are nevoie de un singur ajutor financiar"

Duminica, 10 Iunie 2012, ora 11:59
1277 citiri
Schauble: "Presupun ca Spania are nevoie de un singur ajutor financiar"

Ministrul de finante german, Wolfgang Schauble crede ca ajutorul cerut de Spania va fi singurul pentru aceasta tara, in pofida imenselor probleme financiar-economice cu care se confrunta statul iberic.

Ministrul german de finante, Wolfgang Schauble, a afirmat ca "presupune" ca ajutorul cerut de Spania va fi singurul pentru aceasta tara, intr-un interviu acordat sambata seara postului de televiziune german ARD, relateaza AFP.

Intrebat daca, dupa parerea sa, aceasta va fi singura solicitare de asistenta financiara din partea Spaniei, Wolfgang Schauble a raspuns: "presupun ca da, pentru ca Spania este, in general, pe drumul cel bun", oficialul german adaugand ca "aceasta a luat masuri structurale majore".

Spania a anuntat sambata seara, cu ocazia unei reuniuni telefonice a ministrilor de finante din zona euro, ca va cere un ajutor financiar uniunii monetare pentru recapitalizarea bancilor. Zona euro s-a declarat pregatita sa ii imprumute pana la 100 de miliarde de euro.

"Aceasta suma este, in orice caz, potrivit guvernului spaniol si Fondului Monetar International, mai mare decat ar fi necesar", a mai afirmat ministrul german de finante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Wolfgang Schauble, #Spania imprumut, #criza zona euro, #ministru german finante , #Stiri International