Scenarii posibile dupa ce premierul italian isi va da demisia. Guvern tehnocrat sau alegeri anticipate?

Luni, 05 Decembrie 2016, ora 10:19
1112 citiri
Scenarii posibile dupa ce premierul italian isi va da demisia. Guvern tehnocrat sau alegeri anticipate?
Foto: Facebook/Matteo Renzi

Rezultatele referendumului din Italia, in urma carora premierul Matteo Renzi a anuntat ca va demisiona, aduc in discutie mai multe scenarii.

Jurnalistii France Presse relateaza ca exista in acest moment trei scenarii legate de viitorul Italiei dupa respingerea prin referendum a reformelor constitutionale propuse de guvernarea Matteo Renzi.

Premierul italian a anuntat deja ca isi va depune luni dupa-amiaza demisia in urma esecului, desi analistii sustin ca acesta ar putea sa-si mentina in continuare puterea in anumite circumstante.

1. Primul scenariu presupune ca Matteo Renzi ramane la putere. Din punct de vedere teoretic, Matteo Renzi ar putea sa devina din nou premier daca va castiga votul de incredere in legislativ, fie alaturi de actuala sa coalitie de guvernare sau impreuna cu formatiunea Forza Italia a lui Silvio Berlusconi.

Insa, Matteo Renzi a exclus aceasta posibilitate in discursul de recunoastere a esecului inregistrat la referendum de tabara "DA".

Citeste mai departe despre "Scenarii posibile dupa ce premierul italian isi va da demisia. Guvern tehnocrat sau alegeri anticipate?" pe Ziare.com.

#Matteo Renzi scenarii demisie, #Matteo Renzi demisie, #Matteo Renzi referendum Italia , #Stiri International