Scandalul LuxLeaks: "Nu ma mai insultati!", a cerut Juncker alesilor eurofobi

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 08:59
1004 citiri
Scandalul LuxLeaks: "Nu ma mai insultati!", a cerut Juncker alesilor eurofobi
Foto: cadre-dirigeant-magazine.com

"Nu ma mai insultati!", a exclamat luni in fata Parlamentului European presedintele Comisiei Jean-Claude Juncker, la intentia alesilor eurofobi care au depus contra lui o motiune de cenzura dupa dezvaluirile despre scandalul LuxLeaks, relateaza AFP.

Aceasta motiune de cenzura depusa de grupul eurofob EFDD /Europa Libertatii si Democratiei Directe/, prezidat de liderul partidului UKIP britanic Nigel Farrage, va fi supusa joi votului deputatilor europeni. Dar ea nu are practic nicio sansa de succes, in timp ce Juncker are sprijinul principalelor grupuri politice, transmite Agerpres.

Juncker "a permis multinationalelor sa bage miliarde in buzunare" prin sistemul de evaziune fiscala in vigoare in Luxemburg, unde el a fost prim-ministru din 1995 pana in 2013, a acuzat italianul Marco Zanni, de la "Miscarea 5 Stele".

"Sunteti patat si atat timp cat sunteti in acest post, aceasta se va raspandi in intreaga Comisie", a acuzat la randul sau britanicul Steven Woolfe.

"Nicio persoana cu bun simt nu poate sa creada ca va puteti bate sincer si ferm pentru a anula maine ceea ce ati facut", a declarat si presedintele Frontului National francez, Marine Le Pen.

"Ar fi la fel de credibil sa fie numit Al Capone presedintele comisiei +securitate si etica+", a ironizat sefa extremei-drepte franceze.

"Eu va spun foarte solemn, va rog, nu ma mai insultati!", a raspuns presedintele executivului UE. Noua Comisie "va lupta impotriva evaziunii fiscale si fraudei fiscale", a asigurat el, pledand pentru "armonizare fiscala", dar nu contra "concurentei fiscale", cu exceptia cazului in care este "nesanatoasa".

"Nu va indoiti de cuvantul meu", a insistat el.

Confruntat cu eurofobii - care detin numai o suta de locuri din 751 - Juncker ar putea conta pe sprijinul majoritatii celorlalte grupuri politice, noteaza AFP.

"Vreau ca /aceasta/ Comisie sa continue sa lucreze", a declarat seful conservatorilor, Manfred Weber.

Daca Parlamentul va face sa cada executivul, atunci planul de investitii de 300 miliarde de euro promis de echipa lui Juncker se duce pe apa sambetei si "luni de zile ar fi necesare pentru a forma un nou colegiu, asteptand economia si societatea europeana sa se prabuseasca", a afirmat liderul socialistilor, Gianni Pittella.

"Vom vota impotriva acestei motiuni stupide", a insistat la randul sau liberalul Guy Verhofstadt. AGERPRES/(AS - editor: Sorin Calciu)

#scandalul LuxLeaks, #jean claude juncker , #Stiri International