Scandalul de spionaj SUA-Germania: Se cerei audierea Angelei Merkel

Luni, 04 Mai 2015, ora 10:37
1174 citiri
Scandalul de spionaj SUA-Germania: Se cerei audierea Angelei Merkel
Foto: Facebook/ Angela Merkel

Partenerii de coalitie ai cancelarului intensifica presiunile asupra Angelei Merkel in scandalul in care agentia germana de spionaj BND este acuzata ca a spionat oficiali straini in numele agentiei americane NSA, iar un lider al opozitiei vrea ca Merkel sa fie audiata sub juramant.

Ralf Stegner, vicepresedintele Partidului Social-Democrat (SPD), impreuna cu care Uniunea Crestin-Democrata (CDU) a lui Merkel guverneaza tara in cadrul unei mari coalitii, a cerut, intr-un interviu pentru un ziar, ca Biroul cancelarului sa spuna tot ceea ce stie despre acuzatiile de spionaj, relateaza DW.

"Pentru cancelar, jocul statului deoparte de ultimele dezvaluiri si faptul ca spune ca nu au de-a face cu ea s-a incheiat", a declarat Stegner pentru editia de luni a Suddeutsche Zeitung.

Cancelarul, a subliniat el, este necesar "sa ne lumineze acum".

Acest lucru inseamna, in opinia sa, ca "actualul sef al cancelariei si ambii sai predecesori" sa se prezinte in fata comisiei speciale a ...citeste mai departe despre "Scandalul de spionaj SUA-Germania: Se cerei audierea Angelei Merkel" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel scandal NSA, #scandal NSA Germania, #Merkel audiata NSA , #Stiri International