Scandalul burkini continua: Premierul francez spune ca Republica e reprezentata de o femeie cu sanii goi

Miercuri, 31 August 2016, ora 14:26
3042 citiri
Scandalul burkini continua: Premierul francez spune ca Republica e reprezentata de o femeie cu sanii goi
Foto: Captura YouTube

In plin scandal legat de interzicerea burkini, premierul francez Manuel Valls, care a sprijinit de la inceput masura, face noi declaratii controversate.

Fara a se referi la costumul de baie purtat de femeile musulmane si la masura luata de primari din orasele de pe Coasta de Azur, Valls a sugerat ca portul musulman intra in contradictie cu imaginea Republicii franceze - aceea a unei femei, Marianne, reprezentata uneori cu un san dezgolit, arata The Guardian.

"Marianne are un san dezgolit pentru ca hraneste poporul, nu este acoperita, pentru ca este libera! Asta este Republica!", a declarat el furtunos, luni seara, la o intrunire politica langa Toulouse.

Premierul s-a referit la figura feminina care reprezinta Republica franceza si idealurile sale de libertate si ratiune. Ea a fost ilustrata diferit de-a lungul timpului, fie sobra, in haine romane, cu o coroana sau o boneta pe cap, fie apriga, despletita si cu sanii dezgoliti, in timpul Revolutiei franceze, sau cu armura, in ...citeste mai departe despre "Scandalul burkini continua: Premierul francez spune ca Republica e reprezentata de o femeie cu sanii goi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Valls Marianne burkni , #Stiri International