Scandal la varful UE: Biroul antifrauda anchetat pentru interceptari ilegale

Luni, 11 Mai 2015, ora 20:37
936 citiri
Scandal la varful UE: Biroul antifrauda anchetat pentru interceptari ilegale
Foto: ec.europa.eu

Biroul antifrauda al UE, OLAF, este anchetat in urma unor acuzatii de lipsa de responsabilitate si transparenta, precum si pentru deschiderea inutila a unor cazuri minore pentru a-si creste rata de reusita.

Anchetatorii belgieni au declarat ca au cerut Comisiei Europene sa ridice imunitatea diplomatica unor oficiali ai OLAF acuzati ca au facut inregistrari ilegale, in conformitate cu legea nationala. Biroul este acuzat ca a interceptat ilegal convorbiri telefonice in timpul anchetei impotriva fostului comisar european John Dalli, relateaza The Sunday Times, in editia electronica.

Inregistrarile se refera la o conversatie intre Silvio Zammit, reprezentant al lui Dalli si fost viceprimar al orasului maltez Sliema, si Inge Delfosse, reprezentanta a ESTOC (European Smokeless Tobacco Council). In timpul acestei conversatii - initiata de la sediul OLAF din Bruxelles -, Zammit ar fi cerut zece milioane de euro pentru a aranja o intalnire intre "seful" lui si seful lui Delfosse, ...citeste mai departe despre "Scandal la varful UE: Biroul antifrauda anchetat pentru interceptari ilegale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Olaf ancheta manipulare statistici, #Olaf interceptari convorbiri , #Stiri International