Sase sfaturi pentru investitorii la bursa, de la "maestrii" banilor

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 08:44
3269 citiri
Sase sfaturi pentru investitorii la bursa, de la "maestrii" banilor
Foto: Forex Signals Provider

Mai toti afaceristii de calibru au momente in care inspiratia le dicteaza adevarate mostre de intelepciune in afaceri. Care-i cel mai bun sfat de la ei? Greu de spus, dar toate au meritul de a rezuma experiente de o viata in doar cateva cuvinte.

Iata mai jos cateva dintre cele mai utile sfaturi despre investitii si relatii regasite intr-un articol al revistei Marketwatch.

1. Warren Buffett

Chiar si fara colosala-i avere de peste 80 de miliarde de dolari, Warren Buffett avea toate sansele sa devina cunoscut in lumea intreaga dupa lansarea maximei cu aplicabilitate in domeniul investitional: "Regula nr.1. Nu pierde niciodata bani intr-o investitie. Regula nr.2. Nu uita niciodata regula nr. 1".

O conceptie impartasita si de Richard Russell autorul analizelor din Dow Theory Letters : "Ar putea parea naiv, dar daca vrei sa fii bogat nu trebuie sa pierzi sume mari. Absurd? Prostesc? Poate, dar majoritatea oamenilor pierd sume imense in investitii dezastruoase, pariuri, afaceri fara viitor, din lacomie, proasta coordonare, pe jocuri la bursa, in imprumuturi nerentabile si in propriile afaceri".

2. Benjamin Franklin

Nici parintele americii moderne, Benjamin Franklin nu s-a dat in laturi de la a da sfaturi: "Investitia in cunoastere este cea mai profitabila" si "Ai grija la cheltuieli. O crapatura mica poate scufunda o corabie mare".

3. John Bogle

Fondatorul Vanguard, John Bogle are la randul sau replici geniale, una dintre acestea putand fi comparata cu un nou raspuns la problema nodului gordian. "De ce sa cauti acul in carul cu fan, cand poti cumpara tot fanul". Pentru un jucator la bursa, sfatul s-ar traduce prin plasarea banilor in fonduri de investitii mai degraba decat in actiuni ale unei singure companii.

4. Anonim

Printre citatele intelepte ale unor analisti financiari se numara si urmatorul: "Nu investi niciodata in ceva ce nu intelegi". Este un mod sigur de a te tine deoparte de plasamentele riscante, cu substrat complex si de a te feri de dezamagirea survenita in cazul esecului investitional pe care nu ai putut sa il anticipezi.

Un alt exemplu ar fi "Daca suna prea bine ca sa fie adevarat, probabil ca asa si este". In traducere adecvata pentru investitori, sfatul inseamna sa nu iti pui toate sperantele intr-o investitie. Luat ad-literam te poate face sa ratezi diverse investitii chiar chiar sunt rentabile.

5. Richard Buck

Analistul comentator Richard Buck are si el o regula pe care o urmeaza cu sfintenie. "Alege investitiile pe care le faci ca si cum ai face cele mai importante alegeri din viata si nu uita niciodata ca acestea sunt doar mijloace prin care poti atinge ceea ce este important pentru tine".

6. Susan Pelton

Nu trebuie sa ai o cariera de succes in afaceri ca sa stabilesti reguli de succes. Exemplul cel mai bun il da sotia lui Richard Buck, Susan Pelton cu sistemul ei de valori: "Obtine si pastreaza bune relatii personale de-a lungul vietii si calculeaza-ti bine alegerile pe care le faci. Diversifica-ti sistemul de relatii in toate mediile, indiferent de varsta, sex, educatie sau venituri. Nu-ti fie teama sa renunti la cei nu se dovedesc demni de prietenia ta".

#sfaturi investitori, #sfaturi Warren Buffett, #sfaturi Benjamin Franklin , #Stiri International