Sarkozy se muta la Londra, pentru a scapa de majorarea impozitului pe venit

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 08:32
1060 citiri
Sarkozy se muta la Londra, pentru a scapa de majorarea impozitului pe venit

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy ar intentiona sa se mute la Londra, in Marea Britanie, unde ar urma sa deschida un fond de investitii cu un capital de 1,5 miliarde de dolari, potrivit te Evening Standard.

In cazul in care ar reusi o asemenea miscare, Sarkozy ar putea sa evite impozitul pe venit de 75% pentru persoanele cu veniturile de peste un milion de euro.

Sarkozy si sotia sa Carla Bruni se vor stabili, cel mai probabil, in prestigiosul district Sout Kensington din Londra, mai scrie publicatia mentionata.

Un alt francez bogat, compozitorul Jean-Michel Jarre, ar putea fi urmatoarea celebritate care ar intentiona sa plece din Franta din cauza planurilor guvernului de la Paris de a impune taxa pe bogatie. in ultimele luni, muzicianul s-a intalnit cu reprezentanti ai administratiei premierului britanic David Cameron, principalul subiect al discutiilor fiind posibilul transfer al firmei sale Jarre Techn in centrul londonez Tech City.

In cazul lui Sarkozy ar fi insa o mica problema, intrucat fostul presedinte este cercetat in prezent pentru acte de coruptie, iar o plecare a sa din tara ar fi considerata ilegala.

Societatea franceza a fost cuprinsa anterior de o furtuna de emotii in legatura cu renuntarea la cetatenia franceza de catre actorul Gerard Depardieu din cauza asa-numitului "impozit pe lux", el obtinand intre timp cetatenia Federatiei Ruse.

Guvernul francez spera ca "impozitul pe lux" sa genereze venituri suplimentare de 10 miliarde euro pentru corectarea deficitului bugetar.

#Nicolas Sarkozy emigrare Anglia, #Nicolas Sarkozy impozit venituri, #venituri bogati Franta , #Stiri International