Sarkozy: acuzatiile privind finantarea ilegala a campaniei sunt "calomnii"

Marti, 06 Iulie 2010, ora 14:52
1442 citiri
Sarkozy: acuzatiile privind finantarea ilegala a campaniei sunt "calomnii"

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat marti ca acuzatiile privind o posibila finantare ilegala a campaniei sale prezidentiale reprezinta "o calomnie care nu are decat scopul de a manji, fara nici o legatura cu realitatea", precizeaza Mediafax.

"As vrea ca tara sa se concentreze asupra marilor probleme care sunt sanatatea, organizarea domeniului sanatatii, pensiile sau modalitatile de a obtine crestere economica in loc sa se ambaleze la prima oroare, calomnie care nu are decat un singur scop, sa manjeasca, fara nici o legatura cu realitatea", a declarat Sarkozy, care a participat la o masa rotunda pe teme medicale.

El si-a exprimat si regretul pentru "o epoca in care interesul este mai mare pentru persoana care creeaza scandal decat pentru persoana care ingrijeste, persoana care munceste sau cea care construieste".

Nicolas Sarkozy se confrunta cu cea mai grava criza de dupa preluarea mandatului, fiind afectat de ultimele dezvaluiri din scandalul Woerth-Bettencourt, conform carora ar fi beneficiat de o donatie in numerar de 150.000 de euro pentru campania sa electorala din 2007.

Informatia, dezmintita categoric de Guvern, se adauga altor polemici care afecteaza mai multi ministri si care i-au determinat pe doi membri ai executivului sa demisioneze duminica.

#ancheta, #finantare, #ilegala, #sarkozy , #Stiri International