Sapte luni pana la sfarsitul lumii

Luni, 20 Iunie 2016, ora 12:00
1080 citiri
Sapte luni pana la sfarsitul lumii

In 2009, la o reuniune a Statului Major General, vrand sa avansez o explicatie simpla, pentru a caracteriza vremurile de dupa razboiul Rusiei impotriva Georgiei, din vara lui 2008, am pus in circulatie sintagma "sfarsitul vacantei".

Voiam sa atrag atentia atat asupra deteriorarii stabilitatii sistemului international si inrautatirii conditiilor internationale, cat mai ales asupra implicatiilor pe care aceste evolutii negative le-ar fi putut avea asupra Romaniei.

Razboiul Rusiei impotriva Georgiei si criza economica marcau sfarsitul anilor buni, caracterizati in special de pace si dezvoltare economica, de progres democratic si de stabilitate strategica (1990-2008). Acestia urmau sa fie inlocuiti de ani mult mai agitati, marcati de multiple crize internationale, de reinarmare si de intensificare a competitiei intre marile puteri pentru a controla sau macar influenta o globalizare aflata in proces de dezoccidentalizare.

Prin ascensiunea statelor BRICS, care se modernizau rapid ...citeste mai departe despre "Sapte luni pana la sfarsitul lumii" pe Ziare.com

#Iulian Fota sfarsitul lumii, #Brexit Romania, #Rusia Europa , #Stiri International