Sanctiunile nu vor opri Coreea de Nord. Ne apropiem de punctul in care o interventie armata e unica solutie

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 14:52
2462 citiri

Anuntul recent privind cel de-al cincilea test nuclear derulat de Coreea de Nord a generat inca o data ingrijorari cu privire la stabilitatea regionala si la perspectiva unui potential conflict armat in peninsula coreeana.

The Independent remarca insa ca situatia nu este una noua.

Regimul de la Phenian provoaca, este condamnat de comunitatea internationala, care impune noi sanctiuni, dar rezultatele sunt limitate.

Intre timp, Kim Jong-un ironizeaza Occidentul pentru incapacitatea sa de reactie, in timp ce se impauneaza cu puterea militara si tehnica a tarii sale, chiar si in pofida criticilor din partea Chinei, principalul furnizor de energie si alimente in Coreea de Nord.

La fel ca in trecut, Coreea de Nord foloseste testele pentru a-si consolida programul nuclear si capacitatea de descurajare, in timp ce se impune ca o amenintare la adresa vecinilor sai, in principal Coreea de Sud si Japonia, dar si la adresa Statelor Unite.

Cu o intensitate a exploziei estimata la 10 ...citeste mai departe despre "Sanctiunile nu vor opri Coreea de Nord. Ne apropiem de punctul in care o interventie armata e unica solutie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea Nord test nuclear, #sanctiuni Coreea Nord , #Stiri International