Joe Biden vrea sa dubleze salariul minim in Statele Unite. "In cea mai bogata tara din lume, cand muncesti 40 de ore pe saptamana nu ar trebui sa traiesti in saracie"

Duminica, 31 Ianuarie 2021, ora 14:00
877 citiri
Joe Biden vrea sa dubleze salariul minim in Statele Unite. "In cea mai bogata tara din lume, cand muncesti 40 de ore pe saptamana nu ar trebui sa traiesti in saracie"
Joe Biden vrea sa dubleze salariul minim/Hepta

Presedintele SUA, Joe Biden, vrea sa dubleze salariul minim din Statele Unite ale Americii, ramas la acelasi nivel din 2009. Un astfel de proiect ar putea insemna o adevarata revolutie sociala, anunta presa internationala.

Aceasta este una dintre cele mai puternice masuri sociale de la instalarea lui Joe Biden la Casa Alba.

"Inaintea pandemiei, salariul minim federal de 7,25 dolari era deja de nesustinut din punct de vedere economic si moral", a rezumat, la prezentarea acestui proiect de lege, democratul din Virginia Bobby Scott.

Aceasta initiativa - in pofida faptului ca se bucura de o mare popularitate in randul populatiei, inclusiv al sustinatorilor republicanilor, si ca este sustinuta de peste un deceniu de catre sindicate - se loveste de opozitia republicanilor, asupra carora lobby-ul intreprinderilor exercita presiuni din cauza ca nu vor sa suporte costurile.

Salariu de foamete

"In cea mai bogata tara din lume, atunci cand muncesti 40 de ore pe saptamana nu ar trebui sa traiesti in saracie", subliniaza Bernie Sanders, un fost candidat preogrsist la presedintie, care sustine proiectul si care spera sa-i convinga pe sceptici.

"Acesta nu este un ideal radical", da asigurari senatorul din Vermont, care catalogheaza cei 7,25 de dolari actuali drept un "salariu de foamete".

Marasmul economic cauzat de pandemia covid-19 afecteaza mai ales micile intreprinderi din sectorul restauratiei. Astfel, ele nu vad cu ochi buni aceasta initiativa, inclusa in uriasul plan de salvare in valoare de 1.900 de miliarde de dolari.

Mai puteti citi

Marturia cutremuratoare a medicului de la Matei Bals care a spart geamurile pentru a ajunge la pacienti: "Ardeau de vii si strigau dupa ajutor!"Metoda neobisnuita folosita de o femeie pentru a-i distrage atentia unui hot: i-a facut sex oral pana la venirea politistilorINTERVIU Cum a ajuns Romania de la "ciuma Europei" la una din putinele tari in care numarul cazurilor de COVID e in scadere. Explicatiile unui expert in sanatate publicaFenomenul Maldive: Cum au ajuns excursiile exotice mai ieftine decat o vacanta in RomaniaEXCLUSIV Ce investitie uriasa face Simona Halep in zona exclusivista a Marii Negre ...citeste mai departe despre "Joe Biden vrea sa dubleze salariul minim in Statele Unite. "In cea mai bogata tara din lume, cand muncesti 40 de ore pe saptamana nu ar trebui sa traiesti in saracie"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Joe Biden, #Joe Biden presedinte SUA, #majorare salariu minim, #dublare salariu real, #masuri sociale , #Stiri International