Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salariul președintelui Zelenski ținut secret. Sumele modeste vehiculate de presa de la Kiev

Salariul președintelui Zelenski ținut secret. Sumele modeste vehiculate de presa de la Kiev

Administrația de Stat a Ucrainei nu va dezvălui salariile președintelui Volodimir Zelenski, șeful Oficiului Președintelui (OP) Andrei Yermak și ale adjuncții săi pentru 2022, până la sfârșitul legii marțiale.

Din cauza „circumstanțelor de forță majoră”, publicarea salariului lui Zelenski a fost amânată până la sfârșitul legii marțiale, a răspuns administrația.

DUS a desecretizat și salariul pentru 2022 al șefului Oficiului Președintelui (OP) Andrei Yermak și a zece dintre adjuncții săi, inclusiv Kiril Timoșenko, Oleg Tatarov și Rostislav Șurma.

Cu un an mai devreme, ca răspuns la o solicitare din partea presei, Serviciul de Securitate de Stat a raportat că în 2021, Volodimir Zelenski a câștigat peste 330.000 de grivne (aproximativ 8.300 euro) în calitate de președinte al Ucrainei. Suma impozitului plătit din salariu s-a ridicat la peste 65 de mii de grivne (peste 1.600 euro).

De asemenea, DUS a informat că pentru 2021, Andrei Yermak a fost plătit cu aproximativ 564.000 de grivne ca salariu, din care aproape 110.000 de grivne au fost plătite sub formă de taxe.

În 2022, guvernul ucrainean a crescut salariul minim de la 6.500 la 6.700 grivne (aproape 170 de euro). Bugetul de stat pe 2023 nu mai prevede o creștere a „minimului”. ...citeste mai departe despre "Salariul președintelui Zelenski ținut secret. Sumele modeste vehiculate de presa de la Kiev" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 617 ori
Citeste mai multe despresalariu Volodimir Zelenski secret