Salarii de miliarde de dolari pentru managerii de fonduri

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 00:07
1325 citiri
Salarii de miliarde de dolari pentru managerii de fonduri

Castigurile cumulate ale celor mai bine platiti 25 de manageri de fonduri de hedging din lume au scazut anul trecut cu 13%,de la 25,33 miliarde de dolari la 22,1 miliarde de dolari, potrivit unui studiu realizat de revista americana AR Magazine, citat de CNN. 

Liderul acestui top a fost John Paulson, fondator si presedinte al firmei de investitii Paulson & Co, cu un castig record de 4,9 miliarde de dolari, aproximativ 155 de dolari pe secunda.

Paulson a devenit cunoscut dupa ce a pariat impotriva instrumentelor financiare garantate prin ipoteci subprime chiar inainte de prabusirea acestei piete in 2007. Anul trecut, Paulson si-a indreptat atentia catre aur.

Aproape 90% din averea lui Paulson este investita in aur prin intermediul a doua fonduri pe care le conduce, potrivit AR. "In 2001, castigurile cumulate ale celor mai importanti manageri de fonduri nu depaseau cinci miliarde de dolari, cam cat a obtinut Paulson anul trecut", a afirmat Michelle Celarier, editor al AR.

In topul castigurilor, Paulson este urmat de Ray Dalio, manager al Bridgewater Associates, cu 3,1 miliarde de dolari, Jim Simons de la Renaissance Technologies - 2,5 miliarde de dolari, David Tepper de la Appaloosa Management - 2,2 miliarde de dolari, Steve Cohen de la SAC Capital Advisors - 1,3 miliarde de dolari sau Eddie Lampert de la ESL Investments - 1,1 miliarde de dolari.

Cel mai scazut castig anual care a permis intrarea pe lista celor mai bine platiti 25 manageri de fonduri este de 210 milioane de dolari, noteaza CNN. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#manager de fond, #hedging, #salarii de miliarde, #john paulson , #Stiri International