Ryanair contesta fondurile oferite de guvernul italian companiei aeriene care va inlocui Alitalia

Luni, 07 Iunie 2021, ora 08:28
678 citiri
Ryanair contesta fondurile oferite de guvernul italian companiei aeriene care va inlocui Alitalia
Un avion Ryanair pregatit a aterizat pe pista FOTO Pixabay.com

Compania Ryanair a anuntat ca va contesta fondurile oferite de guvernul italian companiei aeriene de stat care va inlocui Alitalia, pe care le considera ajutoare de stat ilegale, a declarat duminica directorul general al operatorului aerian irlandez, transmite Reuters.

"De indata ce acesti bani vor fi injectati in noua companie, vom lua masurile (cuvenite)", a declarat CEO-ul Eddie Wilson cotidianului italian la Repubblica, intr-un interviu.

"Asteptam sa vedem, dar este clar ca este un ajutor ilegal si ne vom apara interesul facand apel impotriva acestui al unsprezecelea imprumut", a adaugat el.

Italia este aproape de un acord cu Comisia Europeana pentru lansarea Italia Trasporto Aereo (ITA), care initial urma sa inceapa zborurile in aprilie.

In cadrul relansarii, guvernul intentioneaza sa injecteze 3 miliarde de euro (3,65 miliarde de dolari) in ITA, care ar prelua activele Alitalia.

"Am impresia ca nu este nimic nou, ITA va fi doar extinderea Alitalia ... cu aceleasi probleme observate de zeci de ani, banii fiind scursi din resursele publice intr-o companie aeriana care astazi, ca ieri, va pierde bani", a spus Wilson.

Saptamana trecuta, Ryanair a cerut UE sa solicite ITA sa liciteze in mod competitiv pentru sloturile aeroportuare ale Alitalia.

Ryanair nu si-a ascuns interesul de a prelua sloturile Alitalia. Autoritatea de supraveghere a competitiei din Uniunea Europeana revizuieste ajutoarele de stat italiene din trecut si din prezent acordate Alitalia, cu o decizie preconizata in urmatoarele saptamani. Conform normelor UE privind ajutoarele de stat, trebuie sa existe o discontinuitate economica intre ITA si Alitalia pentru ca Bruxelles sa permita Romei sa injecteze fondurile noului operator de transport. ...citeste mai departe despre "Ryanair contesta fondurile oferite de guvernul italian companiei aeriene care va inlocui Alitalia" pe Ziare.com

#Ryanair, #alitalia, #fonduri de stat , #Stiri International