Rusii vor fi curand in stare sa taie accesul SUA la Marea Neagra - raport US Naval Intelligence

Sambata, 02 Ianuarie 2016, ora 12:24
1042 citiri
Rusii vor fi curand in stare sa taie accesul SUA la Marea Neagra - raport US Naval Intelligence
Foto: USNI

Marina militara a Rusiei, cea de-a treia putere navala a lumii, dupa cele din SUA si China, ar putea ajunge in curand destul de puternica pentru a le interzice americanilor accesul in Marea Neagra si Marea Baltica.

Avertizarea este oficiala si a fost facuta intr-un raport al US Naval Intelligence (USNI), serviciul de informatii al marinei SUA. Documentul citat de Business Insider trece in revista capabilitatile navale ale Rusiei si ultimele miscari ale lui Putin.

"Noile clase de nave si submarine vor incorpora cele mai noi descoperiri in materie de armament, senzori, comanda, control si comunicatii, silentiozitate, contramasuri electronice, automatizare si conditii la bord", se arata in raport.

Este vorba despre cele mai silentioase submarine din lume, care au fost proiectate sa opereze in ape mai putin adanci. Ministrul Apararii din Rusia a anuntat deja ca va intari Flota Marii Negre cu astfel de submarine, iar santierele navale din Rusia le lasa la apa pe banda ...citeste mai departe despre "Rusii vor fi curand in stare sa taie accesul SUA la Marea Neagra - raport US Naval Intelligence" pe Ziare.com

#Rusia flota Marea Neagra, #marina Rusia raport , #Stiri International