Rusii nu sunt deloc fericiti ca Polonia se inarmeaza cu rachete Patriot din SUA

Joi, 29 Martie 2018, ora 18:01
1075 citiri
Rusii nu sunt deloc fericiti ca Polonia se inarmeaza cu rachete Patriot din SUA
Foto: Raytheon

Livrarea de sisteme americane de rachete Patriot catre Polonia ar putea constitui o amenintare la adresa securitatii Rusiei, a declarat Maria Zakharova, purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe de la Moscova.

"Consideram ca pasi care sunt facuti sunt un element de destabilizarea a situatiei politice si militare din Europa si o amenintare pentru securitatea nationala a Federatiei ruse", a declarat reprezentanta MAE rus.

"In acelasi timp, afirmam ca resursele defensive ruse sunt suficiente pentru a asigura inviolabilitatea frontierelor noastre si protectia teritoriului nostru", a adaugat Zakharova.

Guvernul Poloniei a incheiat miercuri cel mai important acord privind achizitia de armament din istoria tarii, dupa ce a cumparat sisteme americane antiaeriana si antibalistica Patriot in valoare de 4,75 miliarde de dolari.

Potrivit intelegerii, primele sisteme Patriot vor ajunge in Polonia in 2022, iar urmatoarele in 2024. Vor fi livrate patru unitati Patriot, iar Varsovia negociaza cu Washingtonul pentru mai multe sisteme de aparare aeriana, un nou radar si un interceptor de rachete.

...citeste mai departe despre "Rusii nu sunt deloc fericiti ca Polonia se inarmeaza cu rachete Patriot din SUA" pe Ziare.com

#Polonia rachete Patriot , #Stiri International