Rusii l-au ajutat pe Donald Trump sa castige alegerile - raport secret CIA

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 08:51
932 citiri
Rusii l-au ajutat pe Donald Trump sa castige alegerile - raport secret CIA

CIA a conchis ca Rusia a intervenit in alegerile din 2016, pentru a-l ajuta pe presedintele-ales Donald Trump sa ajunga la Casa Alba, dar si pentru a submina increderea in sistemul electoral american, scrie Washington Post.

Citand oficiali americani apropiati anchetei, cotidianul afirma ca agentiile de informatii au identificat persoane cu legaturi cu Guvernul rus care au oferit WikiLeaks mii de e-mailuri furate de pe calculatoarele Comitetului National Democrat si de pe alte computere, inclusiv de pe cel al presedintelui campaniei electorale a lui Hillary Clinton.

Oficialii au descris acesti indivizi drept persoane cunoscute comunitatii de informatii si care faceau parte dintr-o operatiune rusa mai ampla ce viza sa il ajute pe Trump si sa reduca sansele lui Clinton de a castiga alegerile.

"Este evaluarea comunitatii de informatii ca obiectivul Rusiei a fost sa favorizeze un candidat in fata altuia, sa ajute la alegerea lui Trump", a spus un inalt oficial american. "Aceasta ...citeste mai departe despre "Rusii l-au ajutat pe Donald Trump sa castige alegerile - raport secret CIA" pe Ziare.com

#raport CIA Trump, #Rusia alegeri SUA , #Stiri International