Rusii au aflat cum se distruge cel mai bine un asteroid

Marti, 01 Martie 2016, ora 09:41
1158 citiri
Rusii au aflat cum se distruge cel mai bine un asteroid
Foto: Pexels

Oamenii de stiinta rusi au folosit un supercomputer pentru a afla cea mai buna modalitate de a distruge un asteroid cu o bomba nucleara.

Echipa de cercetatori de la Universitatea Tomsk din Siberia a facut mai multe teste pentru a afla cum poate arunca in aer un asteroid cu diametrul de 200 de metri, in asa fel incat fragmente radioactive ale bombei nucleare sa nu cada pe Pamant. Drept model, rusii au luat asteroidul 99942 Apophis, scrie The Independent.

Cu ajutorul supercomputerului SKIF Cyberia, al Universitatii, echipa a descoperit ca un focos nuclear de o megatona (echivalent cu un milion de tone de TNT sau 66 de bombe de la Hiroshima) este suficient pentru a spulbera asteroidul. In urma deflagratiei, acesta este redus la un nor de gaze si picaturi lichide, precum si cateva bucati solide, cu un diametru nu mai mare de 10 metri.

Oamenii de stiinta au observat ca este mai bine ca asteroidul sa fie distrus preventiv, nu atunci cand se indreapta deja spre Pamant, intrucat asa ...citeste mai departe despre "Rusii au aflat cum se distruge cel mai bine un asteroid" pe Ziare.com

#Rusia rachete nucleare asteroizi, #lupta asteroizi Rusia , #Stiri International