Tensiuni tot mai mari intre Moscova si Europa, in cazul Skripal: Rusii acuza tarile UE ca sunt agresive

Sambata, 24 Martie 2018, ora 17:42
790 citiri
Tensiuni tot mai mari intre Moscova si Europa, in cazul Skripal: Rusii acuza tarile UE ca sunt agresive
Foto: Arhiva Ziare.com

Oficialii de la Moscova considera ca pozitia statelor membre UE privind cazul Serghei Skripal, fostul agent rus care a fost otravit cu un agent neurotoxic de uz militar, este una una imprevizibila si agresiva, a transmis, sambata, Kremlinul.

"Este un disconfort major pentru noi sa avem omologi imprevizibili si agresivi. Dar asta este realitatea in care traim", a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmtri Peskov.

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat ca Londra are dovezi potrivit carora Rusia a dezvoltat in ultimii zece ani agentul neurotoxic "Novichok", folosit pentru otravirea fostului spion rus Serghei Skripal.

In acest context, Consiliul European a anuntat ca sustine pozitia Marii Britanii privind responsabilitatea Rusiei in cazul Skripal. Mai multe state UE analizeaza posibilitatea retragerii propriilor reprezentanti diplomatici din Rusia ori expulzarea diplomatilor rusi.

Rusia critica UE dupa reactia in cazul spionului otravit: Nimeni nu ar trebui sa ameninte o putere nucleara

Administratia Putin recomanda Marii Britanii sa nu ameninte o "putere nucleara" precum Rusia ...citeste mai departe despre "Tensiuni tot mai mari intre Moscova si Europa, in cazul Skripal: Rusii acuza tarile UE ca sunt agresive" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia acuza UE otravire Srkipal, #rusi UE caz otravire spion , #Stiri International