Rusia vrea sa devina principalul jucator din zona arctica: Harta fortaretelor Moscovei

Sambata, 08 August 2015, ora 12:49
1191 citiri
Rusia vrea sa devina principalul jucator din zona arctica: Harta fortaretelor Moscovei
Foto: Facebook/Arctic Ocean Acidification Cruise

Rusia vrea sa fie principalul jucator din zona arctica, ravnita de numeroase state datorita resurselor bogate de petrol si pozitionarea strategica, si construieste o adevarata fortareata in regiunea inghetata.

Moscova vrea sa exploateze resursele de petrol si gaze din Oceanul Arctic si sa creeze noi rute navale, mai ales in conditiile in care calota glaciara continua sa se topeasca, facand loc intinderilor de apa.

Asadar, militarizarea zonei este una dintre prioritatile Rusie, care are in plan sa infiinteze numeroase baze militare de-a lungul costei de nord si pe arhipeleaguri, se arata intr-o analiza Business Insider.

NATO se incrunta la manevrele Rusiei din zona arctica

Noile baze, care includ unitati militare, centre de cautare si salvare, porturi si baze aeriene, fac parte din strategia Kremliului de a-si fortifica prezenta in teritoriul imens disputat inclusiv intre Canada, Statele Unite, Norvegia si Danemarca.

Jurnalistii de la Business Insider au realizat o harta ...citeste mai departe despre "Rusia vrea sa devina principalul jucator din zona arctica: Harta fortaretelor Moscovei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia Oceanul Arctic, #Rusia militar zona arctica, #Rusia militarizare zona arctica , #Stiri International