Rusia acuza prezenta masiva a NATO in Marea Neagra, pentru prima oara dupa 2008

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 17:03
1221 citiri
Rusia acuza prezenta masiva a NATO in Marea Neagra, pentru prima oara dupa 2008

NATO isi construieste in mod activ prezenta navala in Marea Neagra, a comentat, joi, o sursa din Ministerul rus al Apararii, prezenta in regiune a distrugatorului american Donald Cook, caruia i se va alatura in curand distrugatorul Dupleix si nava de recunoastere Dupuy de Lome, din Franta.

Noua pozitionare a NATO are loc in eventualitatea agravarii crizei din Ucraina, a mai precizat sursa citata, informeaza Itar Tass.

"Distrugatorul USS Donald Cook, echipat cu sistemul de aparare antiracheta Aegis, a intrat in Marea Neagra. Conform informatiilor noastre, pana la data de 11 aprilie i se va alatura nava franceza de recunoastere Dupuy de Lome. Distrugatorul francez Dupleix este asteptat sa intre in Marea Neagra pe 14 aprilie", a mai declarat sursa citata.

Mai mult, avand in vedere si prezenta navei franceze de salvare Alize in sud-estul Marii Negre pana la finalul lunii martie, "putem spune ca NATO isi formeaza un grup naval in Marea Neagra, in apropierea granitelor Rusiei pentru ...citeste mai departe despre "Rusia suna alarma: Prezenta masiva a NATO in Marea Neagra, pentru prima oara dupa 2008" pe Ziare.com

#distrugator Donald Cook Marea Neagra , #Stiri International