Rusia si Polonia au dezgropat securea si au ajuns la un nivel conflictual fara precedent dupa Al Doilea Razboi Mondial

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 18:33
747 citiri

Polonia a acuzat Rusia ca revine la metodele de manipulare din epoca stalinista, dupa ce ambasadorul rus a declarat, vineri seara, ca Varsovia a fost "co-responsabila" de izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

"Afirmatiile facute de cel mai inalt reprezentant al statului rus in Polonia pun sub semnul intrebarii adevarul istoric si amintesc de interpretarile cele mai mincinoase din epoca stalinista si comunista asupra evenimentelor", a precizat, sambata, Ministerul polonez de Externe intr-un comunicat, citat de AFP.

Ministerul rus de Externe l-a convocat de asemenea pentru luni pe ambasadorul rus la Varsovia pentru a-i cere explicatii pentru afirmatiile sale, potrivit sefului diplomatiei poloneze, Grzegorz Schetyna, citat de Reuters.

Intr-un interviu acordat postului polonez de televiziune TVN24, ambasadorul rus Serghei Andreev a acuzat Polonia ca "a blocat crearea unei coalitii impotriva Germaniei naziste". "Astfel, Polonia a fost co-responsabila de catastrofa din ...citeste mai departe despre "Rusia si Polonia au dezgropat securea si au ajuns la un nivel conflictual fara precedent dupa Al Doilea Razboi Mondial" pe Ziare.com

#Polonia Rusia acuzatii razboi mondial , #Stiri International