Rusia si-a construit o baza militara gigant la minus 40 de grade (Video)

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 22:09
1404 citiri
Rusia si-a construit o baza militara gigant la minus 40 de grade (Video)
Foto: Ministerul rus al Apararii

Rusia si-a construit o baza militara in regiunea arctica, zona bogata in petrol pe care o pretinde.

Ministerul rus al Apararii a dezvaluit recent imagini cu baza aeriana, informeaza BBC. O astfel de transparenta afisata e in contrast cu secretomania traditionala a Rusiei, remarca sursa.

Moscova vede aceasta regiune bogata in resurse ca pe una strategica. Presedintele Vladimir Putin a vizitat baza luna trecuta.

Construita pe un fel de picioroange in arhipelagul Franz Josef, baza, care se intinde pe 14.000 de metri patrati, va gazdui 150 de persoane, detasate pe o perioada de 18 luni.

Imaginile nu prezinta in intregime baza, unele parti ramanand secrete. Se poate vedea o cladire principala in forma de triunghi, colorata in albastru, rosu si alb, si inca trei cladiri rotunde.

In aceasta regiune, temperaturile sunt adesea de minus 40 de grade Celsius.

Inca cinci alte baze militare sunt construite tot de Rusia in regiunea arctica.

Kremlinul a revendicat la ONU, in 2015, 1,2 milioane de kilometri patrati din Oceanul Arctic, la peste 650 de kilometri de tarm. Se crede ca Oceanul Arctic are pana la un sfert din rezervele nedescoperite de petrol si gaze ale planetei.

Cursa pentru resursele din zona arctica s-a intensificat, pe masura ce suprafata ghetii polare s-a diminuat, deschizand astfel noi oportunitati de explorare. ...citeste mai departe despre "Rusia si-a construit o baza militara gigant la minus 40 de grade (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#baza militara zona arctica Rusia, #Rusia baza militara Franz Josef, #Rusia petrol zona arctica , #Stiri International