Rusia: Retorica provocatoare la adresa Transnistriei poate duce la escaladarea tensiunilor in regiune

Joi, 25 Iunie 2015, ora 15:28
921 citiri
Rusia: Retorica provocatoare la adresa Transnistriei poate duce la escaladarea tensiunilor in regiune
Foto: Twitter/MAE rus

Intensificarea "retoricii provocatoare" la adresa Transnistriei, pe fondul situatiei din Ucraina, poate duce la actiuni care sa genereze o escaladare a tensiunilor in regiune, a avertizat joi diplomatia de la Moscova intr-un comunicat dat publicitatii dupa intalnirea ce a avut loc miercuri in capitala rusa intre ministrul adjunct rus de externe Grigori Karasin si vicepremierul moldovean in exercitiu Victor Osipov.

"In conditiile intensificarii retoricii provocatoare in relatia cu Transnistria, inclusiv in contextul evenimentelor din Ucraina, nu trebuie admise actiuni care pot duce la escaladarea in continuare a tensiunilor", se arata in comunicat.

Rusia creeaza cetateni pe banda rulanta in Transnistria - urmeaza razboiul?

Conform aceluiasi comunicat, in cadrul intalnirii a fost discutata problema legata de accesul in Transnistria a militarilor rusi din contingentul rus de mentinere a pacii ce stationeaza in regiune. "Partii moldovenesti i s-a atras atentia asupra actiunilor de ...citeste mai departe despre "Rusia: Retorica provocatoare la adresa Transnistriei poate duce la escaladarea tensiunilor in regiune" pe Ziare.com

#Rusia retorica Transnistria, #Rusia escaladare tensiuni Transnistria , #Stiri International