Rusia procedeaza in Siria la fel ca in Moldova. Care e planul lui Putin?

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 07:55
1243 citiri
Rusia procedeaza in Siria la fel ca in Moldova. Care e planul lui Putin?
Foto: Institutul Aspen Romania

Rusia nu se afla in Siria pentru a lupta cu Statul Islamic, ci pentru a crea un stat loial Moscovei, asa cum a procedat in Moldova, Ucraina si Georgia.

In conditiile actiunilor lui Putin, lipsa de anticipare din partea SUA si UE este socanta, spune Koert Debeuf, coordonatorul proiectului "World Leaders on Transitions towards Democracy", la Institutul International pentru Democratie si Asistenta Electorala (International IDEA), intr-un interviu acordat Ziare.com.

Rusia isi consolideaza prezenta in Siria, oficial cu scopul de a lupta impotriva gruparii extremiste Statul Islamic. Care credeti ca sunt intentiile Rusiei in Siria?

Faptul ca primele tinte ale bombardamentelor Rusiei nu au fost Statul Islamic, ci rebelii obisnuiti releva ca rusii nu sunt acolo ca sa se lupte cu Statul Islamic. In opinia mea, Rusia efectueaza o operatiune comuna cu Iranul pentru a-l mentine pe Assad (Bashar al-Assad, presedintele Siriei - n.red.) la putere. Au estimat ca Rusia nu are un viitor real ca... citeste mai departe despre "Rusia procedeaza in Siria la fel ca in Moldova. Care e planul lui Putin? Interviu" pe Ziare.com

#Rusia operatiune Siria, #Rusia Siria operatiune Ucraina, #criza imigrantilor Europa , #Stiri International