Rusia nu mai este singura mare amenintare pentru SUA. Americanii iau in calcul optiunea militara pentru Coreea de Nord

Duminica, 23 Iulie 2017, ora 21:44
764 citiri

O optiune militara in ce priveste situatia din Coreea de Nord nu este "de neimaginat", tara alaturandu-se celorlalte noi mari amenintari pentru America. Asta spune generalul Joseph Dunford, presedintele comitetului sefilor de stat major din Statele Unite ale Americii.

Dunford crede ca Rusia nu mai poate fi considerata drept singura mare amenintare pentru America, asa cum este perceputa la Washington. Pe langa vechea mare rivala, generalul american a trecut pe lista Coreea de Nord, Iranul, dar si China, toate fiind provocari de top.

In timpul audierilor pentru confirmarea pozitiei sale, presedintele comitetului sefilor de stat major a descris Rusia ca fiind "cea mai mare amenintare pentru securitatea noastra nationala", spunand despre comportamentul Moscovei ca este "alarmant", scrie Russia Today.

Doi ani mai tarziu, in prezent, Dunford si-a reafirmat analiza initiala privind amenintarea reprezentata de Rusia, pretinzand ca exista si alte amenintari pentru siguranta nationala a Statelor Unite, iar Coreea de Nord reprezinta "provocarea numarul unu".

"Am spus la acea vreme (...) ca este Rusia. Si am spus asta din cauza capacitatii lor nucleare si a capacitatilor cibernetice", a declarat Dunford, recent, in cadrul unui forum de securitate de la Aspen, Colorado. Insa, a subliniat generalul, armata americana "nu are de fapt astazi luxul de a alege o singura provocare".

"Daca ar fi sa spun ca Rusia este cea mai mare amenintare - este una dintre amenintarile cu care ne confruntam acum si cea care este cea mai capabila militar", a subliniat Dunford, insa a aratat ca Washingtonul se confrunta zilnic cu amenintarea iraniana, iar Coreea de Nord este cea mai mare provocare a Americii.

Lupta impotriva "extremismului violent" si "anumite provocari de securitate in Pacific cu o China in crestere" se afla de asemenea in varful listei amenintarilor de securitate la adresa Statelor Unite.

Pentru a contracara Rusia, generalul a propus dezvoltarea de metode nucleare si conventionale de intimidare: "Cand ma uit la Rusia, in primul rand trebuie sa putem sa impiedicam un razboi nuclear. In al doilea rand, trebuie sa putem sa impiedicam un razboi conventional".

SUA vor face tot posibilul ca o racheta nucleara sa nu aterizeze pe teritoriul lor

Dunford nu a exclus insa deloc o optiune militara in ce priveste Coreea de Nord, spunand ca aceasta ipoteza nu este "de neimaginat". In plus, a avertizat ca americanii trebuie sa fie pregatiti pentru posibilitatea u ...citeste mai departe despre "Rusia nu mai este singura mare amenintare pentru SUA. Americanii iau in calcul optiunea militara pentru Coreea de Nord" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenintari America Rusia Coreea de Nord, #optiune militara Coreea de Nord, #America razboi Coreea de Nord, #rachete Coreea de Nord America , #Stiri International