Rusia lui Putin lovită în plin: Reducere cu 90% la exporturile produselor strategice din SUA și Occident către Moscova

Joi, 28 Iulie 2022, ora 00:11
461 citiri
Rusia lui Putin lovită în plin: Reducere cu 90% la exporturile produselor strategice din SUA și Occident către Moscova
Economia lui Putin începe să fie paralizată FOTO: FT

După ce Rusia a redus din nou astăzi, 27 iulie 2022, fluxurile de gaze până la o capacitate de doar 20% către Europa prin Nord Stream 1, Washington-ul și Bruxelles-ul merg pe mâna sancțiunilor pe termen lung, care paralizează economia lui Putin. Astfel, un prim semnal vine din America, unde datele oficiale de pe luna iunie, arată că exporturile din SUA către Rusia au scăzut la cel mai mic nivel lunar din 1992, coborând la valoarea de 77,4 milioane de dolari.

Guvernele occidentale se pregătesc pentru o confruntare economică prelungită cu Rusia din cauza invaziei din Ucraina, în timp ce Moscova luptă împotriva sancțiunilor internaționale prin întreruperea aprovizionării cu energie și alimente, potrivit unei analize din The Wall Street Journal.

Miercuri, Rusia a redus fluxurile de gaze naturale pe conducta crucială Nord Stream 1 către Germania la 20% din capacitate, în scădere de la 40%, stârnind temeri că Europa de Vest ar putea să nu mai poată să stocheze gazele de care are nevoie la iarnă.

Experții de la Yale anunță cataclismul produs de Putin: Economia Rusiei este paralizată catastrofal

Prețul gazelor naturale din Europa la începutul tranzacționării au crescut cu mai mult de 8%, până la valoarea de 220 de euro pe megawatt, ca răspuns la mișcarea rușilor. În weekend, rachetele rusești au lovit instalațiile portuare din Odesa, la o zi după ce Moscova a fost de acord să permită trecerea în siguranță a cerealelor din portul ucrainean.

Mișcările duble ale Rusiei au demonstrat dorința Moscovei de a sufoca livrările de bunuri esențiale în efortul de a ataca Occidentul, în timp ce încearcă să-l pedepsească pe președintele rus Vladimir Putin pentru războiul din Ucraina, care a ucis mii de oameni și a strămutat milioane.

Ce vrea Putin în continuare: Scenariul ascuns dezvăluit de oficiali de rang înalt din Israel

Cu toate astea, impactul sancțiunilor occidentale asupra unei Rusii izolate va crește pe măsură ce lunile trec și baza industrială a Moscovei se va eroda și va paraliza, așa cum afirmă recentul studiu de la Universitatea Yale.

Sancțiunile internaționale vor afecta tot mai mult economia Rusiei. Moscova a început să resimtă din plin loviturile date de sancțiunile occidentale, ea fiind tăiată de la mărfurile și produse importante străine, multe dintre ele strategice.

Astfel, exporturile din Statele Unite au scăzut cu 87% față de anul tre ...citeste mai departe despre "Rusia lui Putin lovită în plin: Reducere cu 90% la exporturile produselor strategice din SUA și Occident către Moscova" pe Ziare.com

#economie Rusia, #economia Rusiei, #economia Rusiei Putin, #sanctiuni economice Rusia, #sanctiuni Rusia, #Putin Rusia , #Stiri International