Rusia, lovita in sfarsit: Sanctiunile UE si SUA ating economia Moscovei in punctele cheie

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 09:03
1185 citiri
Rusia, lovita in sfarsit: Sanctiunile UE si SUA ating economia Moscovei in punctele cheie

Statele Unite si Uniunea Europeana au anuntat, marti, sanctiuni noi pentru Rusia, ce lovesc in sectoarele energetic, bancar si de aparare. Este cea mai dura actiune internationala de pana acum impotriva Rusiei, cauzata de sustinerea rebelilor din estul Ucrainei.

Masurile marcheaza inceputul unei noi faze in cea mai importanta confruntare dintre Moscova si Occident de la sfarsitul Razboiului Rece, confruntare adancita de doborarea avionului Malaysian Airlines, la 17 iulie, in teritoriul ucrainean controlat de rebelii inarmati de rusi, scrie Reuters.

"Daca Rusia continua pe aceasta linie, costurile vor continua sa creasca. Actiunile Rusiei impotriva Ucrainei si sanctiunile pe care le-am impus deja au facut ca economia rusa, deja slaba, sa devina si mai slaba", a spus presedintele american Barack Obama.

Cancelarul german Angela Merkel, care nu si-a dorit noile sanctiuni, a apreciat ca acestea sunt totusi "inevitabile".

La Bruxelles, membrii UE au cazut de acord cu restrictii ...citeste mai departe despre "Rusia, lovita in sfarsit: Sanctiunile UE si SUA ating economia Moscovei in punctele cheie" pe Ziare.com

#Rusia sanctiuni dure occident, #Rusia sanctiuni Ucraina , #Stiri International