Rusia, lovita de o revelatie teribila: De ce este anexarea Crimeii, de fapt, o mare dezamagire

Luni, 13 Aprilie 2015, ora 17:49
866 citiri

Rusia a sarbatorit recent prima aniversare a anexarii peninsulei Crimeea. Daca acum un an presa de la Moscova jubila la ideea reunificarii, acum este ingrijorata de problemele din regiune si se concentreaza mai mult pe dificultatile intampinate de peninsula de cand s-a alaturat Rusiei.

Asadar, ce concluzii putem trage dupa un an de la alipirea Crimeii? La aceasta intrebare raspunde Alexei Malasenko, analist specializat in probleme de securitate de la Centrul Carnegie din Moscova, intr-un material publicat pe site-ul Moscow Times.

Va fi Crimeea o piatra de moara pentru economia anemica a Rusiei?

Peninsula a devenit teritoriu rusesc definitiv. Oricine va fi urmatorul presedinte al Rusiei, acesta nu va renunta la Crimeea. Daca Crimeea este inapoiata Ucrainei, urmatorul pas logic ar fi ca si Abhazia si Osetia de Sud sa fie returnate Georgiei, iar republica separatista Transnistria sa fie sub controlul total al Republicii Moldova. Pare un scenariu imposibil, asa ca adversarii... citeste mai departe despre "Rusia, lovita de o revelatie teribila: De ce este anexarea Crimeii, de fapt, o mare dezamagire" pe Ziare.com

#anexare Crimeea dexamagire, #dezamagire Crimeea, #probleme Crimeea, #efecte anexare Crimeea , #Stiri International