Rusia isi rezerva oficial dreptul de a nu pune in aplicare deciziile CEDO

Marti, 14 Iulie 2015, ora 17:16
971 citiri
Rusia isi rezerva oficial dreptul de a nu pune in aplicare deciziile CEDO
Foto: Ziare.com

Rusia a anuntat marti ca isi rezerva oficial dreptul de a nu pune in aplicare deciziile Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) in cazul in care acestea vin in contradictie cu Constitutia rusa.

"Conventia Europeana a Drepturilor Omului si deciziile Curtii Europene a Drepturilor Omului care se bazeaza pe aceasta nu pot inlatura suprematia Constitutiei ruse", a decis Curtea Constitutionala a Federatiei Ruse, in cadrul unei sedinte desfasurate la Sankt Petersburg, potrivit AFP.

Sesizata de membri ai Dumei de Stat (Camera inferioara a Parlamentului federal rus) care contesta o decizie a CEDO prin care Rusia este obligata sa plateasca o despagubire record fostilor actionari ai grupului petrolier Iukos, Curtea Constitutionala rusa subliniaza ca Legea fundamentala este "forta juridica suprema" in tara.

Daca o decizie a CEDO "vine in contradictie cu Constitutia rusa, Rusia va fi nevoita sa refuze punerea in aplicare" a acestei decizii, a ...citeste mai departe despre "Rusia isi rezerva oficial dreptul de a nu pune in aplicare deciziile CEDO" pe Ziare.com

#Rusia decizii CEDO, #Moscova respectare decizii CEDO , #Stiri International