Rusia intervine in conflictul SUA - Coreea de Nord: Sa calmam cele doua capete infierbantate!

Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 22:47
996 citiri
Rusia intervine in conflictul SUA - Coreea de Nord: Sa calmam cele doua capete infierbantate!
Foto: Arhiva Pixabay

Schimburile dure de replici si amenintarile din ultimele zile, dintre presedintele american Donald Trump si liderul de la Phenian Kim Jong Un, care au dus la escaladarea tensiunilor, au determinat Kremlinul sa intre in ring.

Astfel, Moscova s-a vazut nevoita sa transmita un apel la calm celor doi actori implicati.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus vineri ca liderii Statelor Unite si Coreei de Nord ar trebui sa-si tempereze declaratiile belicoase si a avertizat ca o prabusire a acordului nuclear dintre Iran si puterile mondiale nu va face decat sa incurajeze Phenianul, transmite agentia Reuters.

"Schimbul de amenintari este cu totul rau, inacceptabil. Trebuie sa calmam capetele infierbantate", le-a spus Lavrov reporterilor, la o conferinta de presa.

Acesta a mentionat ca este convins ca o propunere ruso-chineza ar putea in continuare sa deschida drumul unei solutii diplomatice la criza nord-coreeana.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus ca "refuzul diplomatiei in chestiunea coreeana este catastrofal".

"In continuare, la Moscova, suntem convinsi de lipsa de alternativa la o solutie politica si diplomatica in problema nord-coreeana; o alta decizie nu poate fi, orice alt rezultat poate avea consecinte foarte nedorite si chiar catastrofale", a spus Peskov, citat de RIA Novosti.

"In Moscova, suntem foarte ingrijorati de escaladarea tensiunilor din Peninsula Coreeana, impreuna cu schimbul unor declaratii amenintatoare. Moscova face in continuare apel catre partile implicate sa se abtina din a provoca o si mai mare escaladare", a continuat purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Iata amenintarile, insultele si schimburile de replici dintre cele doua parti, in ultimele patru zile:

Trump ameninta la ONU ca va distruge total Coreea de Nord: Omul-racheta se afla intr-o misiune sinucigasaAnalisti: Amenintarile lui Trump la adresa Coreei de Nord fac mai mult rau, iar Kim crede ca e un "tigru de hartie"Coreea de Nord raspunde amenintarilor: Daca Trump crede ca ne surprinde cu latratul unui caine, e clar ca viseazaTrump anunta noi sanctiuni pentru regimul Kim. Coreea de Nord se plange ca-i mor copiii de foameKim Jong-Un il ameninta pe Trump, pe care il numeste nebun si senil: Va plati scump pentru declaratiile facute la ONUCoreea de Nord ameninta cu detonarea unei bombe cu hidrogen in Oceanul PacificCoreea de Nord ameninta ca daca i se impun noi sanctiuni isi va grabi planurile nucleareKim foloseste ...citeste mai departe despre "Rusia intervine in conflictul SUA - Coreea de Nord: Sa calmam cele doua capete infierbantate!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia Coreea de Nord SUA, #Lavrov Trump Kim Jong Un, #amenintari Trump Kim Jong Un , #Stiri International