Rusia, in menghina sanctiunilor: Ce decizii radicale e nevoit sa ia Putin

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 11:00
1222 citiri
Rusia, in menghina sanctiunilor: Ce decizii radicale e nevoit sa ia Putin

Sanctiunile Occidentului, care au fost aplicate la inceput ca urmare a crizei din Ucraina, vor incepe sa afecteze economia Rusiei in profunzime, mai ales ca noul val de masuri tinteste sectorul petrolier, care reprezinta 70 la suta din exporturile acestei tari.

Initial, statele europene au fost reticente, insa pana la urma s-au alaturat Statelor Unite si au extins masurile aplicate Kremlinului, noteaza Gulf News.

Ele au vizat bancile, comertul, livrarile de armament si oligarhii apropiati lui Vladimir Putin. Insa cele mai importante sanctiuni au fost aplicate sectorului energetic, prin interzicerea vanzarii de tehnologie si a echipamentelor necesare exploatarilor. Mai mult, companiile nu mai pot obtine finantare de la institutiile internationale, iar occidentalii s-au retras din proiectele desfasurate impreuna cu Rusia.

In consecinta, SUA si UE spera ca a luat deciziile necesare pentru ca sa impiedice avansarea lucrarilor din zona arctica si a celor legate de gazele ...citeste mai departe despre "Rusia, in menghina sanctiunilor: Ce decizii radicale e nevoit sa ia Putin" pe Ziare.com

#Rusia efecte sanctiuni petrol, #Rusia proiecte petrol, #efecte sanctiuni Rusia , #Stiri International