Rusia catalogheaza Romania drept "o amenintare clara" la adresa sa

Joi, 09 Februarie 2017, ora 12:21
3197 citiri
Rusia catalogheaza Romania drept "o amenintare clara" la adresa sa
Foto: Ziare.com

Rusia catalogheaza Romania drept o amenintare reala la adresa securitatii, intrucat gazduieste elemente "ostile" ale sistemului antiracheta american, si un avanpost al NATO, potrivit unui oficial de rang inalt al Ministerului de Externe de la Moscova.

In Romania, scutul antiracheta a devenit operational in mai 2016, iar o a doua parte a sistemului urmeaza sa fie construita in Polonia, aminteste Reuters.

Statele Unite sustin ca acest scut trebuie sa apere Europa de rachetele balistice dezvoltate de Iran si nu reprezinta o amenintare la adresa granitelor Rusiei.

"Pozitia Romaniei si a conducerii sale, care a transformat aceasta tara intr-un avanpost, reprezinta o amenintare clara la adresa noastra. Toate aceste decizii... sunt in primul rand directionate impotriva Rusiei", a declarat Alexander Botsan-Harcenko, un oficial de rang inalt din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei.

De asemenea, acesta a acuzat autoritatile romane ca utilizeaza o retorica antirusa.

Aceste declaratii au loc in timp ce blocul militar desfasoara mii de soldati si armament greu in Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, precum si in Romania.

Reprezentantii Statelor Unite si ai NATO sustin ca desfasurarea de trupe este necesara pentru a spori securitatea si a oferi o garantie aliatilor europeni dupa anexarea din 2014 a Peninsulei Crimeea. Insa, Rusia acuza o strategie agresiva la granitele sale.

Europa, intre Putin si Trump: Ce alternativa la NATO au Romania si tarile din preajma Rusiei

NATO se pregateste sa faca fata Rusiei: Tancurile americane debarca in Germania. Romania capata avioane de lupta

E oficial: Din cauza Rusiei, NATO trimite 5.000 de militari in Romania

Trupe americane, britanice si germane in Romania? De teama Rusiei, NATO ne aloca sute de soldati (Video)

Ce spune ambasadorul Rusiei despre brigada NATO care se face la Craiova: E un pretext

NATO muta strategic in fata amenintarii Rusiei: UK trimite avioane de lupta Typhoon in Romania

Putin vine cu un nou mesaj agresiv pentru NATO, care vizeaza si Romania ...citeste mai departe despre "Rusia catalogheaza Romania drept "o amenintare clara" la adresa sa" pe Ziare.com

#Rusia Romania amenintare clara, #Rusia Romania avanpost NATO, #Rusia Romania trupe NATO , #Stiri International