Rusia avertizeaza SUA: Noi sanctiuni pentru Coreea de Nord ar fi contraproductive si periculoase

Joi, 31 August 2017, ora 12:19
1390 citiri
Rusia avertizeaza SUA: Noi sanctiuni pentru Coreea de Nord ar fi contraproductive si periculoase
Foto: captura video YouTube

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, l-a avertizat pe secretarul de Stat american Rex Tillerson ca eventuale noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord ar fi "periculoase".

Lavrov si Tillerson au avut o convorbire telefonica miercuri seara, la cateva ore dupa ce presedintele american Donald Trump a anuntat pe contul de Twitter ca "discutiile nu reprezinta raspunsul" pentru situatia din Coreea de Nord, relateaza Associated Press.

Ministerul rus de Externe a precizat ca atat Lavrov, cat si Tillerson, au condamnat Coreea de Nord pentru lansarea unei rachete balistice catre Japonia si au facut apel la dialog.

Serghei Lavrov i-a transmis lui Rex Tillerson ca Rusia indeamna toate partile sa evite o solutie militara la aceasta criza si a adaugat ca Moscova vede eventuale noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord ca fiind "contraproductive si periculoase".

Marti, Coreea de Nord a lansat o racheta balistica deasupra teritoriului Japoniei. Racheta a zburat deasupra insulei japoneze Hokkaido si s-a prabusit in Oceanul Pacific, acesta fiind primul proiectil nord-coreean ce a zburat deasupra Japoniei dupa 1998.

Kim Jong Un, liderul de la Phenian, ar fi ordonat lansarea rachetei in cadrul unei misiuni de antrenament care a avut drept rol sa contracareze exercitiile militare SUA-Coreea de Sud, a anuntat agentia nord-coreeana de stiri KCNA. Coreea de Nord a testat 13 rachete balistice doar in acest an. ...citeste mai departe despre "Rusia avertizeaza SUA: Noi sanctiuni pentru Coreea de Nord ar fi contraproductive si periculoase" pe Ziare.com

#Rusia sanctiuni Coreea Nord, #sanctiuni Coreea Nord rachete, #SUA sanctiuni Coreea Nord, #Coreea Nord testat racheta , #Stiri International