Rusia avertizeaza SUA in conflictul cu Coreea de Nord: Utilizarea fortei nu va da rezultate

Luni, 17 Aprilie 2017, ora 14:44
2672 citiri

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat luni ca Moscova nu va accepta "actiunile nucleare necugetate" ale Coreei de Nord si spera ca SUA sa nu actioneze unilateral impotriva Phenianului, informeaza Reuters.

Lavrov a avertizat ca oricine ar reactiona in fata comportamentului nord-coreean ar "incalca legislatia internationala".

Acesta a adaugat ca Rusia este pregatita sa refaca relatiile cu SUA si in urma comentariilor facute de presedintele american, Donald Trump, Administratia de la Casa Alba ar reactiona in acelasi mod.

Presedintia Rusiei a exprimat "preocupare" in legatura cu tensiunile dintre Coreea de Nord si Statele Unite, indemnand ambele parti sa aiba atitudini de retinere.

La randul sau, Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, a atras atentia ca orice incercare a utilizare a fortei asupra Coreei de Nord nu va da rezultate.

Presedintele SUA, Donald Trump, a avertizat ca ar putea interveni militar impotriva Coreei de Nord pentru limitarea capacitatilor balistice si nucleare ale regimului stalinist condus de Kim Jong-Un. Un atac american va atrage replici ale Coreei de Nord impotriva Coreei de Sud si Japoniei, riscand sa conduca la un razboi regional.

Vicepresedintele SUA, Mike Pence, a avertizat, luni, Coreea de Nord, ca vremea rabdarii strategice s-a terminat si a solicitat Chinei sa foloseasca "punctele sale de sprijin" extraordinare pentru a constrange regimul de la Phenian sa abandoneze programele sale nucleare si balistice.

Duminica, Coreea de nord a incercat sa lanseze o racheta, dar a esuat. ...citeste mai departe despre "Rusia avertizeaza SUA in conflictul cu Coreea de Nord: Utilizarea fortei nu va da rezultate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia conflict SUA Coreea Nord, #SUA atac Coreea Nord, #Lavrov interventie SUA Coreea Nord , #Stiri International