Rusia avertizeaza ca decizia SUA de a vinde arme in Ucraina poate declansa un conflict sangeros

Joi, 21 Decembrie 2017, ora 17:25
944 citiri
Rusia avertizeaza ca decizia SUA de a vinde arme in Ucraina poate declansa un conflict sangeros
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele american Donald Trump a aprobat, miercuri, vanzarea de armament catre Ucraina pentru a ajuta autoritatile de la Kiev in combaterea separatistilor pro-rusi din estul tarii.

Decizia Washingtonului nu a fost bine primita la Moscova, in pofita dezvoltarii recente a relatiilor dintre Donald Trump si omologul sau rus, Vladimir Putin.

Casa Alba nu a decis daca va vinde si rachete anti-tanc si anti-portavion, insa armele nu vor fi furnizate direct de catre Guvernul SUA, ci vor fi cumparate de la producatorii americani.

Seful Comisiei pentru Afaceri Externe din Duma de Stat a declarat ca decizia adminisratiei americane submineaza "Acordul de la Minsk", in care este prevazuta retragerea armelor grele si a trupelor straine de pe teritoriul Ucrainei.

"Aceasta decizie (...) va provoca escaladarea tensiunilor si activitatile militare in sud-estul Ucrainei. Cu siguranta nu va ajuta la restituirea pacii in regiune", a declarat oficialul rus.

La inceputul lunii septembrie, presedintele rus spunea ca o decizie a Statelor Unite de a furniza arme defensive Ucrainei nu va face altceva decat sa alimenteze conflictul din estul tarii ceea ce i-ar putea determina pe separatistii prorusi sa-si extinda operatiunile militare. "Livrarea de arme catre o zona de conflict nu ajuta eforturile de pace, ci doar agraveaza situatia", mai declara liderul de la Kremlin.

Putin avertizeaza SUA sa nu furnizeze armament Ucrainei: Rebelii au arme multe si vor raspunde ...citeste mai departe despre "Rusia avertizeaza ca decizia SUA de a vinde arme in Ucraina poate declansa un conflict sangeros" pe Ziare.com

#Ucraina arme SUA , #Stiri International