Rusia are probleme cu datoriile regiunilor: Suma colosala ce ar trebui platita in 3 ani

Luni, 20 Iulie 2015, ora 17:25
1338 citiri
Rusia are probleme cu datoriile regiunilor: Suma colosala ce ar trebui platita in 3 ani
Foto: Kremlin

Presedintele rus Vladimir Putin trebuie sa scape de o capcana a datoriilor guvernelor regionale care s-au dublat in cinci ani la 2.400 miliarde de ruble (42 miliarde dolari), amplificand riscul ca in doi-trei ani sa aiba nevoie de fonduri de salvare de la bugetul federal, aflat deja in deficit.

Un exemplu poate fi regiunea Ciukotka, teritoriu separat de Alaska de o stramtoare, unde guvernul local a acumulat datorii echivalente cu 144% din venituri, cel mai ridicat nivel din Rusia, potrivit datelor Standard&Poor's citate de Bloomberg.

Regiuni pornind din Belgorod, de langa Ucraina, si pana la trei republici din nordul Caucazului provoaca la randul lor ingrijorare, cu datorii de peste 100%.

Razboiul din Ucraina, mai important decat criza datoriei din Grecia

Presedintele Putin trebuie sa detensioneze o situatie declansata in 2012, cand a decretat cresterea cheltuielilor sociale. Decizia a contribuit la dublarea datoriilor celor peste 80 de regiuni ale Rusiei la 2.400 de ...citeste mai departe despre "Rusia are probleme cu datoriile regiunilor: Suma colosala ce ar trebui platita in 3 ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia datorii regiuni, #Putin plata datorii regiuni , #Stiri International