Rusia anunta incetarea focului in estul Ucrainei, de luni, in urma unui nou armistitiu semnat la Munchen

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 21:00
921 citiri
Rusia anunta incetarea focului in estul Ucrainei, de luni, in urma unui nou armistitiu semnat la Munchen
Foto: Captura video YouTube

Un armistitiu intre armata ucraineana si rebelii separatisti din estul Ucrainei va intra in vigoare luni, 20 februarie, dupa un acord incheiat de Ucraina, Rusia, Germania si Franta (asa-numitul format Normandia) in cadrul unei reuniuni ministeriale desfasurate la Munchen, a anuntat sambata seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov.

"Este un lucru pozitiv faptul ca Grupul de contact (ministrii de externe ucrainean, rus, german si francez - n. red.) s-a pus de acord inca o data asupra debutului incetarii focului pe 20 februarie", a declarat Lavrov in fata jurnalistilor rusi prezenti la Munchen cu ocazia Conferintei pentru Securitate, informeaza AFP si Reuters.

Acordul se refera si la "inceperea retragerii armamentului greu" din estul Ucrainei, a precizat Serghei Lavrov.

"Formatul Normandia a examinat in ce stadiu se afla acordurile convenite de presedintii Rusiei, Frantei si Ucrainei si de cancelarul german" in octombrie, la Berlin, a explicat ministrul de externe rus.

"Am constatat ca nu exista mari progrese referitoare la rezultatele deciziilor luate la Berlin", a adaugat el.

Conflictul militar dintre armata ucraineana si separatistii prorusi, izbucnit in aprilie 2014, s-a soldat cu circa 10.000 de morti pana in prezent. In pofida incetarii focului instaurata la finalul lunii decembrie 2016, confruntarile armate din estul Ucrainei au devenit aproape cotidiene. De la inceputul lunii februarie circa 30 de persoane si-au pierdut viata in aceste violente.

Lupte grele au avut loc in Ucraina in ianuarie, cu victime de ambele parti. Fiecare dintre tabere a dat vina pe cealalta, pentru reluarea violentelor. ...citeste mai departe despre "Rusia anunta incetarea focului in estul Ucrainei, de luni, in urma unui nou armistitiu semnat la Munchen" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nou armistitiu Ucraina Lavrov, #armistitiu Ucraina februarie 2017, #retragere armament greu Ucraina, #Rusia retrage armament Ucraina , #Stiri International