Rusia anunta ca e ingrijorata. Spera ca relatia cu SUA sa fie mai buna in era Trump

Marti, 30 Mai 2017, ora 15:08
1103 citiri
Rusia anunta ca e ingrijorata. Spera ca relatia cu SUA sa fie mai buna in era Trump
Foto:Captura/Youtube

Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a declarat ca Moscova este ingrijorata deoarece contactele cu administratia lui Donald Trump nu au dus inca la modificari pozitive in relatiile dintrele cele doua natiuni.

El a subliniat ca, in calitate de puteri nucleare, Rusia si Statele Unite nu isi pot permite sa isi tina relatiile la nivel atat de scazut.

Conducerea Rusiei s-a declarat optimista, dar prudenta, in legatura cu sansele unei imbunatatiri a relatiilor SUA-Rusia, dupa intalnirea dintre ministrul rus de Externe Serghei Lavrov si presedintele american Donald Trump, ce a avut loc luna aceasta la Washington, relateaza Reuters.

Administratia Trump se confrunta, insa, cu un scandal de proportii din ce in ce mai mari, din cauza relatiei cu Rusia. Dupa ce fostul consilier pentru Securitate Nationala, Michael Flynn, a fost nevoit sa demisioneze, pentru ca a mintit in legatura cu discutiile sale cu ambasadorul rus la Washington, Trump a fost acuzat ca i-a dezvaluit lui Lavrov informatii secrete, primite de la o tara partenera, despre un presupus complot al Statului Islamic.

In plus, ginerele lui Trump, Jared Kushner, este acuzat ca a vrut sa deschida un canal secret de comunicatii cu Moscova, in perioada de tranzitie, inainte ca Trump sa fie investit in functie. El a vrut sa evite astfel caile traditionale de comunicare intre cele doua tari.

Potrivit Washington Post, Jared Kushner a facut aceasta propunere in cursul unei intalniri cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, pe 1 sau 2 decembrie, la Trump Tower din New York.

El a mers pana la a sugera folosirea cladirilor diplomatice ruse pentru a "proteja aceste discutii preinvestire de orice supraveghere" din partea Guvernului SUA, a scris cotidianul, mentionand conversatiile dintre Moscova si ambasadorul sau interceptate de serviciile americane de informatii.

Pe de alta parte, Trump a fost de acord, saptamana trecuta, cu declaratia finala a summitului G7, in care liderii celor mai dezvoltate sapte economii ale lumii au avertizat ca ar putea impune sanctiuni suplimentare Rusiei, pe care o acuza pentru conflictul ucrainean. ...citeste mai departe despre "Rusia anunta ca e ingrijorata. Spera ca relatia cu SUA sa fie mai buna in era Trump" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Serghei Riabkov viceministrul rus, #Moscova contracte administratie Trump , #Stiri International