Rusia ameninta SUA, dupa ce Obama i-a confiscat doua cladiri si Trump nu i le da inapoi

Marti, 11 Iulie 2017, ora 22:48
1261 citiri
Rusia ameninta SUA, dupa ce Obama i-a confiscat doua cladiri si Trump nu i le da inapoi
Foto: Arhiva (Kremlin)

Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, s-a declarat revoltat de faptul ca autoritatile americane nu au predat pana in acest moment doua cladiri ale guvernului rus, care au fost confiscate in urma ultimelor sanctiuni impuse de Barack Obama pentru interferentele in alegerile prezidentiale din Statele Unite.

Lavrov a precizat ca ia in considerare "masuri specifice" ca raspuns, dar nu a oferit mai multe detalii despre ce are de gand sa faca Rusia, transmite BBC.

Anterior, un oficial rus a declarat ca Moscova este pregatita sa expulzeze 30 de diplomati americani si sa confiste proprietati americane din Rusia.

Administratia Obama a decis la finele lunii decembrie sa expulzeze un numar de 35 de diplomati rusi si sa inchida doua cladiri ale guvernului, dupa ce serviciile americane au dezvaluit implicarea agentiilor rusi in alegerile prezidentiale, in incercarea de a inclina balanta electorala in directia republicanului Donald Trump.

"Este pur si simplu rusinos ca o asemenea tara minunata, care este o campioana a dreptului international, a lasat o asemenea situatie intr-o stare suspendata. Trebuie sa fie restaurate justitia si legea internationala", a declarat Lavrov.

De asemenea, acesta i-a acuzat pe congresmeni de "rusofobie".

Presedintele Putin a atras atentia asupra problemei sanctiunilor americane in timpul intalnirii cu Donald Trump din marja summit-ului G20.

Rusia sustine ca miliardarul american nu a prezentat "niciun plan pentru a rezolva criza", atunci cand problema a fost pusa la Hamburg. ...citeste mai departe despre "Rusia ameninta SUA, dupa ce Obama i-a confiscat doua cladiri si Trump nu i le da inapoi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Lavrov masuri specifice cladiri ruse SUA, #cladiri ruse confiscate SUA, #cladiri ruse confiscate sanctiuni SUA , #Stiri International