Rusia ameninta Norvegia cu stricarea relatiilor, dupa ce tara nordica a decis sa gazduiasca in continuare puscasi marini americani

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 22:00
1211 citiri
Rusia ameninta Norvegia cu stricarea relatiilor, dupa ce tara nordica a decis sa gazduiasca in continuare puscasi marini americani
Foto: U.S. Army

Decizia Norvegiei de a extinde durata prezentei unui contingent de puscasi marini americani pe teritoriul tarii va conduce la deteriorarea relatiilor cu Rusia si ar putea escalada tensiunile cu NATO, a transmis Ambasada rusa la Oslo, potrivit agentiei de stiri Reuters.

Aproximativ 330 de puscasi marini americani urmeaza sa fie stationati pana la finalul anului 2018, a anuntat Guvernul norvegian, astfel aproape dubland durata prezentei militarilor americani in tara.

Puscasii marini au fost trimisi in Norvegia in luna ianuarie pentru a participa la exercitii comune, fiind primele trupe straine stationate in aceasta tara dupa finalul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

"Consideram ca aceasta actiune contravine politicii norvegiene de a nu permite desfasurarea de baze militare straine in tara pe timp de pace", se afirma intr-un comunicat transmis de Ambasada Rusiei la Oslo.

Mai mult, "transforma Norvegia intr-un partener care nu este complet predictibil, ar putea escalada tensiunile si conduce la o destabilizare a situatiei in regiunea nordica", se mai arata in comunicat.

"Un nivel ridicat al unei prezente aliate regulate creeaza o stare de normalitate stabilizatoare in timp de pace, care contribuie la descurajare si aparare", a declarat Ine Eriksen Soereide, ministrul norvegian al Apararii, potrivit unui comunicat din data de 21 iunie.

Trupele americane sunt stationate la aproximativ 1.500 de kilometri departare de frontiera dintre Norvegia si Rusia. ...citeste mai departe despre "Rusia ameninta Norvegia cu stricarea relatiilor, dupa ce tara nordica a decis sa gazduiasca in continuare puscasi marini americani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#trupe SUA Norvegia, #puscasi marini Norvegia , #Stiri International