Rusia afirma ca nu exista suficiente dovezi care sa sustina acuzatiile Germaniei ca Navalnii a fost otravit

Marti, 25 August 2020, ora 14:05
1343 citiri
Rusia afirma ca nu exista suficiente dovezi care sa sustina acuzatiile Germaniei ca Navalnii a fost otravit
Foto: Facebook/ Aлексей Навальный

Un inalt oficial sanitar din Rusia a declarat marti ca Germania nu pare sa aiba suficiente dovezi pentru a sustine ca opozantul rus Alexei Navalnii a fost otravit, iar Kremlinul considera la randul sau ca medicii germani s-au pripit.

Spitalul Charite din Berlin, care il trateaza de sambata pe Navalnii, aflat in coma, dupa evacuarea sa dintr-un spital din Siberia, a transmis luni ca Navalnii a fost otravit cu un fel de inhibitor de colinesteraza, care impiedica eliberarea normala a acetilcolinei, un neurotransmitator.

Directorul Biroului de Medicina Legala din Moscova, Serghei Sigheev, a spus ca este "prematur" sa se ajunga la o astfel de concluzie fara identificarea unei otravi anume, conform unor comentarii transmise de agentia oficiala de presa rusa TASS.

"Activitatea colinesterazei variaza semnificativ de la o persoana la alta, in special din cauza anumitor boli cronice", a declarat Sigheev, potrivit DPA.

"In prezent putem vorbi doar de faptul ca s-a descoperit la pacient o scadere a activitatii colinesterazei. Pe asta se bazeaza concluzia privind otravirea cu un inhibitor de colinesteraza. Concluzia este prematura", a spus el.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marti ca medicii germani s-au pripit cu concluzia lor, potrivit AFP.

"Analiza medicala a medicilor nostri si cea a medicilor germani concorda in totalitate. Insa concluziile lor difera. Nu intelegem aceasta precipitare a colegilor germani", a spus el intr-o videoconferinta de presa.

In acelasi timp, Peskov a declarat ca, in acest moment, Kremlinul nu vede nevoia de a investiga circumstantele care l-au adus pe Navalnii in aceasta stare, potrivit Reuters.

El a precizat ca va fi lansata o investigatie atunci cand s-ar stabili definitiv ca el a fost otravit.

"Daca este identificata substanta si daca se stabileste ca este vorba de otravire, atunci, bineinteles, va exista un motiv de investigatie", a adaugat el.

Solicitarea Angelei Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a cerut luni Rusiei sa ancheteze suspiciunea ca Navalnii a fost otravit si ca vinovatii sa fie trasi la raspundere.

In varsta de 44 de ani, Navalnii a fost in ultimul deceniu unul dintre cei mai duri oponenti interni ai presedintelui rus Vladimir Putin, organizand mai multe serii de proteste impotriva liderului de la Kremlin, pe care il acuza de perpetuarea fenomenului extrem de raspandit al coruptiei.

Lui Navalnii i s-a facut rau joi in timpul unui zbor ...citeste mai departe despre "Rusia afirma ca nu exista suficiente dovezi care sa sustina acuzatiile Germaniei ca Navalnii a fost otravit" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Alexei Navalnii Rusia, #Alexei Navalnii otravire, #alexei navalnii , #Stiri International