Rusia aduce in Marea Baltica noi nave de razboi si rachete cu capacitate nucleara

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 08:50
1727 citiri
Rusia aduce in Marea Baltica noi nave de razboi si rachete cu capacitate nucleara
Foto: Facebook/Ministry of Defence of the Russian Federation

Rusia isi modernizeaza puterea de foc a Flotei la Marea Baltica prin adaugarea unor nave de razboi dotate cu rachete de croaziera cu raza lunga de actiune, pentru a contracara consolidearea prezentei NATO in regiune.

Moscova nu a confirmat in mod oficial aceste informatii prezentate de presa rusa, susceptibile sa conduca la o amplificare a tensiunilor deja existente la Marea Baltica, in urma anexarii Crimeii in 2014, si sa alarmeze Polonia si Lituania care se invecineaza cu baza rusa.

Aceasta mobilizare are loc in contextul in care NATO planuieste cea mai ampla consolidare militara la frontierele ruse de la Razboiul Rece si pana in prezent, cu scopul de a descuraja o eventuala agresiune din partea Moscovei.

NATO muta strategic in fata amenintarii Rusiei: UK trimite avioane de lupta Typhoon in Romania

Cotidianul Izvestia a citat o sursa militara potrivit careia primele doua dintre cele cinci nave - Serpuhov si Zelenii Dol - au intrat deja in Marea Baltica si urmeaza sa faca ...citeste mai departe despre "Rusia aduce in Marea Baltica noi nave de razboi si rachete cu capacitate nucleara" pe Ziare.com

#Rusia nave Marea Baltica , #Stiri International