Rusia acuza SUA: Dezvolta un sistem mondial de atac. Tarile care gazduiesc baze antiracheta sunt ostatice

Duminica, 15 Octombrie 2017, ora 12:47
1043 citiri
Rusia acuza SUA: Dezvolta un sistem mondial de atac. Tarile care gazduiesc baze antiracheta sunt ostatice
Foto: Facebook/Deveselu

Statele Unite instaleaza elemente antibalistice in diverse zone, inclusiv in Romania, pentru dezvoltarea unui sistem de atacare a oricarui adversar din lume, inclusiv a Rusiei si Chinei, acuza Moscova, avertizand ca tarile care gazduiesc baze antiracheta sunt "ostatice" si nu vor fi aparate.

"Sistemul american antiracheta reprezinta doar un factor pentru imbunatatirea capacitatilor balistice in intreaga lume, generand astfel o noua cursa a inarmarii. In realitate, sistemul de aparare antiracheta este o componenta esentiala a Planului Global de Atacuri Rapide, care ar urma sa permita Washingtonului sa loveasca orice adversar al Statelor Unite in orice parte a lumii in cel mult o ora", a afirmat colonelul Aleksandr Emelianov, purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii, in cursul unei reuniuni ruso-chineze organizate in cadrul Comisiei Adunarii Generale ONU pentru Monitorizarea situatiei internationale si dezarmare.

"Extinderea nelimitata a elementelor sistemului american antiracheta reprezinta o amenintare pentru omenire si o provocare la adresa securitatii mondiale. Statele Unite ar putea lansa atacuri devastatoare asupra Rusiei si fortelor strategice ale Chinei din zone aflate in Europa, blocand orice tip de riposta.

Washingtonul incearca sa puna capat echilibrului existent in prezent pentru a obtine suprematia strategica la nivel mondial. Extinderea in continuare a sistemului antiracheta american reprezinta un pericol grav penetru securitatea internationala, deoarece lipseste chiar componenta de aparare", sustine purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii.

Potrivit acestuia, Statele Unite continua sa dezinformeze comunitatea internationala in privinta capacitatilor de interceptare, oferind evaluari nerealiste si informatii insuficiente despre potentialul concret.

"Sistemul este proiectat pentru a apara teritoriul american si interesele SUA, in timp ce tarile care gazduiesc elemente antibalistice sunt doar ostatice ale politicilor SUA", sustine oficialul rus, avertizand ca elementele antiracheta protejeaza doar foarte putin statele in care sunt montate, transformandu-le insa in tinte pentru atacuri.

"Statele Unite decid pe cine protejeaza aceste sisteme", a insistat Aleksandr Emelianov, potrivit stenogramei discursului, publicata de postul Russia Today si de publicatia italiana Il Giornale.

Citeste si NATO va face modificari la scutul antiracheta de la Deveselu, din cauza Coreei de Nord ...citeste mai departe despre "Rusia acuza SUA: Dezvolta un sistem mondial de atac. Tarile care gazduiesc baze antiracheta sunt ostatice" pe Ziare.com

#Rusia SUA tari antiracheta, #Rusia acuzatii SUA inarmare, #scut Deveselu SUA Rusia , #Stiri International