Rusia a simulat o invazie cu zeci de mii de soldati - ce tari au fost vizate

Vineri, 26 Iunie 2015, ora 19:54
1927 citiri
Rusia a simulat o invazie cu zeci de mii de soldati - ce tari au fost vizate
Foto: Twitter/President of Russia

Rusia a simulat o invazie cu zeci de mii de soldati asupra Norvegiei, Suediei si Danemarcei, in martie, arata un raport al Centrului European pentru Analize Politice (CEPA).

"The Coming Storm", asa cum s-a numit exercitiul militar, a avut loc in perioada 21 - 25 martie, si pare sa fie o o pregatire pentru invadarea tarilor baltice, informeaza The Local.

"Scenariul includea ocuparea rapida a nordului Norvegiei, a Insulelor Aland, a insulei suedeze Gotland si a insulei daneze Bornholm", informeaza expertii CEPA.

"O astfel de operatiune incununata de succes ar impiedica aliatii NATO sa intervina in favoarea tarilor baltice", se mai arata in raport.

Ministrul norvegian de Externe, Ine Eriksen Soreide, a refuzat sa comenteze in detaliu informatiile, afirmand: "Suntem activi, intelegem bine situatia din ...citeste mai departe despre "Rusia a simulat o invazie cu zeci de mii de soldati - ce tari au fost vizate" pe Ziare.com

#Rusia simulare invazie tari baltice, #Rusia invazie Norvegia, #Rusia invazie Danemarca, #Rusia simulare invazie Suedia , #Stiri International