Rusia a redeschis traficul maritim in stramtoarea Kerci, dupa incidentul cu Ucraina

Luni, 26 Noiembrie 2018, ora 12:20
1168 citiri
Rusia a redeschis traficul maritim in stramtoarea Kerci, dupa incidentul cu Ucraina
Foto: Arhiva Pixabay

Rusia a redeschis traficul maritim in stramtoarea Kerci, intre Marea Neagra si Marea Azov, dupa ce trei nave ucrainene au fost oprite si confiscate de fortele navale ruse.

Alexei Volkov, directorul general al Porturilor Maritime din Crimeea, a declarat luni ca stramtoarea Kerci este deschisa trecerii navelor civile, permisiunea fiind acordata in jurul orei locale 04:00 (ora Romaniei - 03:00), transmite agentia Tass.

Rusia a blocat stramtoarea, duminica, in cursul operatiunilor de oprire si confiscare a trei nave ucrainene - doua nave de patrulare si un remorcher - afirmand ca navele ucrainene ar fi intrat ilegal in apele teritoriale ruse.

Ucraina acuza Rusia ca a deschis focul asupra navelor sale in Marea Neagra si ca ulterior a capturat trei dintre acestea UpdatePrima reactie a Romaniei la conflictul dintre Rusia si UcrainaAu inceput protestele in Ucraina, dupa ce Rusia a capturat 3 nave. Porosenko vrea legea martiala, sedinta de urgenta la ONU ...citeste mai departe despre "Rusia a redeschis traficul maritim in stramtoarea Kerci, dupa incidentul cu Ucraina" pe Ziare.com

#Rusia conflic Ucraina Marea Neagra, #Rusia trafic maritim redeschis , #Stiri International